• Gaminimo laikas
    50min
  • Porcijų skaičius
    6
  • Peržiūros
    208
Kažkaip net keista, bet šį mėnesį man itin dažnai ateina mintis, jog reikia pasigaminti lazaniją 🙂 Galvoju, kad galbūt ne aš viena lazaniją labai mėgstu, tad nusprendžiau paieškoti varianto, kaip lazaniją (ar bent jau kažką panašaus į ją) pasigaminti sveikiau ir su mažiau kalorijų 🙂
Taigi, dalijuosi, lazanijos su mažai angliavandenių receptu – beveik keto lazanija.
Maistinė vertė:
Kcal 1 porcijoje (apie 300 g. patiekalo) – 403.48 KCal
Baltymų – 30,77 g.
Angliavandenių – 10,47 g.
Riebalų – 26.03 g

6 porcijose – 2418.55 KCal

Baltymų – 184.5 g.
Angliavandenių – 62.2 g.
Riebalų – 156.17 g

Ingredientai

Beveik keto lazanija

    Žingsniai

    Žingsnis 1

    Cukinijas supjaustome išilgomis plonomis riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame pastovėti, kad išsiskirtų drėgmė. Po to atsiradusią drėgmę nuvalome popieriniu rankšluosčiu.

    Žingsnis 2

    Faršą apibarstome prieskoniais ir dedame į keptuvę kol šiek tiek gelsvai apskrus, tada supilame pomidorus ir maišant dar patroškiname.

    Žingsnis 3

    Avokadus sutriname, sumaišome su graikišku jogurtu ir į šią masę dar įmaišome tarkuotą fermentinį sūrį.

    Žingsnis 4

    Sluoksniuojame lazaniją: 1 sluoksnis cukinijos, tada dedame maždaug pusę apkepinto faršo su pomidorais, o ant viršaus tepame avokado, graikiško jogurto ir sūrio masę, tada dar kartą pakartojame šį eiliškumą, o galiausiai uždedame trečią sluoksnį avokadų, graikiško jogurto ir sūrio masės.

    Žingsnis 5

    Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir pakepame lazaniją apie 15-20 min.

    Jum taip pat galit patikti

    Palikite apžvalgą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    X